Weg met die kringen

Kringen onder de ogen zijn een veelgehoorde klacht op het spreekuur. Ze ontstaan vaak al op jonge leeftijd en geven een vermoeid uiterlijk. Dankzij vernieuwde inzichten in de veroudering van het gezicht, nieuwe injectietechnieken en materialen is het steeds vaker mogelijk om mensen van die vermoeidheidskringen af te helpen.

Kringen ontstaan door volumeverlies rond de ogen. De oplossing is dus om de huid plaatselijk weer op te vullen. Met de komst van canules is het mogelijk om veilig en met minimale kans op blauwe plekken de kringen onder de ogen te behandelen. De behandeling is vrijwel pijnloos omdat de canule geen scherpe (snijdende) tip heeft en dus het weefsel opzij duwt in plaats van te doorklieven. Hierdoor worden de kringen minder zichtbaar en verdwijnt het vermoeide uiterlijk vrijwel direct - u ziet dus direct resultaat. Daarnaast geeft deze behandeling een liftend en verfrissend effect op de rest van het gezicht.

Het resultaat kan lang aanhouden omdat de afbraak van het vulmiddel (hyaluronzuur) zeer langzaam gaat. Resultaten van langer dan 2 jaar zijn inmiddels geen uitzondering meer.
Voor de deze behandeling gebruikt Gijs Anker meestal Restylane.