'Vampire Facelift': PRP plasma behandeling

Waarvoor gebruiken we PRP?

  • Huidverbetering van gezicht, hals en decolleté
  • Volumeherstel van de huid
  • Behandeling van fijnere rimpels

Wat is PRP?

PRP staat voor Platelet Rich Plasma ofwel Bloedplaatjes Rijk Plasma. Fabrikant Regenlab uit Zwitserland heeft deze innovatieve behandeling ontwikkeld, waarbij met je eigen bloed een huidverjongende behandeling wordt uitgevoerd.Het gebruik van lichaamseigen bloedplasma en -plaatjes wordt al 40 jaar gebruikt in de tandheelkunde en orthopedie, ter bevordering van het genezingsproces.

In het plasma zitten actieve groeifactoren die regeneratie en aanmaak van collageen in de huid stimuleren. Een stralende, strakkere huid is het resultaat.

Behandeling

De arts neemt een kleine hoeveelheid bloed af. Dit zijn, afhankelijk van de behandeling, één of meerdere buisjes. De arts plaatst het bloed in een speciale centrifuge. De centrifuge zorgt ervoor dat het plasma (de PRP) wordt gescheiden van de andere bloedcellen. In dit plasma zitten actieve groeifactoren die een helende, verjongende werking hebben op de huid. Het plasma wordt gebruikt om te injecteren in de huid. Hiervoor gebruikt de arts een hele dunne naald en brengt het plasma oppervlakkig in de huid.

Na de behandeling gaan de groeifactoren aan de slag. Dit effect duurt een week of vier tot acht, waarna de tweede behandeling plaatsvindt. We adviseren drie behandelingen te ondergaan. Vervolgens kunt u met een behandeling per jaar het effect in stand houden.

Resultaat

De groeifactoren in het plasma stimuleren hyaluronzuur, collageen en elastine in de huid. Vooral collageen zorgt voor stevigheid en werkt daarmee preventief tegen huidveroudering. Je krijgt een stralende, strakkere huid. Omdat gebruik wordt gemaakt van je eigen bloed, noemen sommige klinieken het ook wel de ‘vampire facelift'.