Rimpels verminderen

Door het bewegen van de mimische spieren ontstaan er op den duur rimpels in de huid. Typische mimiekrimpels zijn fronsrimpels, voorhoofdrimpels, rimpels bij de bovenlip en lachlijntjes naast de ogen. Vindt u deze rimpels storend, dan kunt u met door middel van een injectie met Botox deze rimpels langdurig verwijderen.

 

Wat is Botox?

Botox is een gezuiverd botuline toxine type A. Het blokkeert tijdelijk de samentrekking van willekeurige spiertjes in het gezicht die in verbinding staan met de huid. Botox is dus een middel dat geïnjecteerd wordt om spieractiviteit te verminderen en daarmee de rimpels te verwijderen.

Botox®/Azzalure® zijn merknamen, de werkzame stof is botuline toxine. Er zijn meerdere merken die botuline toxine hebben, zoals Dysport®, Azzalure® en Vistabel®. In de klinieken van Gijs Anker worden voornamelijk Azzalure® en Botox® gebruikt. U kunt zelf aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat.

 

Veiligheid van Botox/Azzalure

In de medische wereld wordt Botox al meer dan 20 jaar gebruikt in de oogheelkunde en neurologie. Sinds 15 jaar is Botox® de meest gebruikte injectable in de cosmetische geneeskunde. Een Botoxbehandeling is zeer veilig. Botox werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam. Er zijn dan ook geen bijwerkingen bekend. Nadat het middel is uitgewerkt herstelt de spieractiviteit zich volledig. Botox is dus een zeer veilige manier om uw rimpels te verwijderen.

Waarvoor is Botox/Azzalure geschikt?

Botox is met name geschikt voor fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Op deze plaatsen heeft de huid vaak het meest te lijden onder het samentrekken van de spieren. Daarnaast, kan Botox ook gebruikt worden voor rimpels bij de bovenlip en decollete. Injecties met botuline toxine blokkeren de spieractiviteit en verwijderen dus de rimpels. Een Botoxbehandeling is veilig, mits uitgevoerd volgens strenge normen door een ervaren arts. Een goede kennis van de anatomie van de aangezichtsspieren is van essentieel belang.

De behandeling met Botox/Azzalure®

Een Botoxbehandeling duurt 15 à 20 minuten. Het middel wordt met een klein dun naaldje in de gewenste spier geïnjecteerd en zorgt ervoor dat die spier (tijdelijk) niet meer geactiveerd kan worden. Dit effect treedt enkele dagen na de behandeling op.

Direct na de behandeling

Na de behandeling met Botox/Azzalure kan de huid op de plek van de injectie kortdurend wat rood zien. Soms kan er een klein blauw plekje ontstaan. Dit kunt u desgewenst camoufleren. U kunt na de behandeling direct weer alles doen en u kunt u huid direct behandelen zoals u dat gewend bent. Wel wordt afgeraden druk uit te oefenen op het behandelde gebied.

Het resultaat

De werking van Botox/Azzalure begint na 3 tot 4 dagen en is na 10 tot 14 dagen optimaal. De werkingsduur en het resultaat verschillen van persoon tot persoon. Na de eerste behandeling werkt het middel meestal 3 tot 4 maanden, na de tweede behandeling 4 tot 5 maanden. Daarna zal de één zo'n 4,5 maanden profijt van de behandeling houden, de ander wellicht wat langer. Over het algemeen zijn de rimpels blijvend verminderd, ook wanneer er niet verder behandeld wordt met Botox.

Controle afspraak

Wanneer u voor de eerste keer komt, plannen we meestal na de behandeling een controleafspraak in om het resultaat te evalueren en desgewenst bij te behandelen. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.