Radiesse® behandeling

Voor matig diepe tot zeer diepe rimpels wordt soms Radiesse® gekozen. Daarnaast is Radiesse® zeer geschikt voor het herstellen van volumeverlies van de handen. Radiesse® is een tijdelijke filler voor rimpels, contouren en volumeverlies. Radiesse® is een biologisch afbreekbaar product op basis van calcium en fosfaationen. Het middel blijft minimaal 1 tot maximaal 2 jaar zitten op de plaats waar het is geïnjecteerd.

Veiligheid van Radiesse®

Radiesse® is volledig biologisch afbreekbaar. Het bevat geen dierlijk of humane componenten en kan geen allergie veroorzaken. Radiesse® is inmiddels FDA-Approved (zeer strenge Amerikaanse veiligheidsnorm) voor het cosmetisch gebruik bij rimpels in het gezicht.

De behandeling met Radiesse®

Een behandeling met Radiesse® duurt ongeveer 30 minuten. Het vulmiddel wordt net onder de huid ingebracht door middel van kleine injectienaaldjes. De prikjes kunnen op sommige plaatsen wat gevoelig zijn, daarom kunt u van tevoren lokaal worden verdoofd of kan er gekozen worden voor een verdovende crème.

Direct na de behandeling

Direct na de behandeling met Radiesse® wordt een verzorgende crème op de huid aangebracht en wordt de huid kortdurend gekoeld met een ice-pack. Meestal is de huid enkele uren na de behandeling wat gezwollen en rood de zwelling kan bij behandeling van de handen wat langer aanhouden. Deze reacties zijn mild van aard en verdwijnen spontaan. Soms kan na de behandeling een blauwe plek ontstaan, die gecamoufleerd kan worden met make-up of een camouflagestift.

Langdurig resultaat

Het anti-rimpeleffect van Radiesse® is onmiddellijk na de behandeling al te zien. Na maximaal 3 tot 4 dagen, wanneer de zwelling van de behandeling is verdwenen, is het resultaat zichtbaar.
Radiesse® geeft een langdurig resultaat. Het is goed om te beseffen dat de verdere veroudering van de huid of gewichtsverlies invloed hebben op het resultaat. Wilt u het resultaat optimaal houden, dan zult u gemiddeld 1 keer in de 12 tot 14 maanden terugkomen voor een touch-up behandeling.