Lipvergroting

Voor het creëren van volume in de lippen, het opvullen van kleine lijntjes of het corrigeren van diepere rimpels wordt vaak Restylane gebruikt.

Wat is Restylane?

Restylane is een vooraanstaand merk van een biologisch afbreekbaar hyaluronzuur van het eerste uur. Deze tijdelijke rimpelvuller is verkrijgbaar in diverse varianten, die geschikt zijn voor verschillende indicaties in het gezicht. Restylane is dus uitermate geschikt voor het opvullen van de lippen.

Bovenliplijntjes (lipsticklijntjes) worden vaak met Restylane of Restylane Touch behandeld.
Voor lipcontourverbetering (bij verlies van volume of stevigheid) wordt Restylane of Restylane Lipp gebruikt.

Veiligheid van Restylane

Restylane wordt al vanaf 1996 gebruikt voor het opvullen van de lippen in de cosmetische geneeskunde en er zijn wereldwijd al zo`n 11 miljoen behandelingen uitgevoerd. Doordat het middel vanzelf door het lichaam wordt afgebroken en dus in zijn geheel weer verdwijnt, zijn ongewenste effecten minimaal. De kans op een allergische reactie is zo klein dat vooraf testen niet nodig is. De behandeling voor het opvullen van de lippen is veilig, mits uitgevoerd door een ervaren arts die de strenge veiligheidsnormen in acht neemt.

De behandeling met Restylane

Een behandeling met Restylane duurt 15 tot 30 minuten. Door middel van verschillende injectietechnieken worden de fijne liplijntjes opgevuld. Aangezien de huid rondom de mond erg gevoelig is wordt de gehele lip verdoofd zodat de behandeling vrijwel pijnloos is. Het resultaat van het opvullen van de lippen is direct na de behandeling zichtbaar.

Hoe reageert de huid na de behandeling?

Na een lipvergroting behandeling met Restylane kan de huid op de plek van de injecties even wat rood zien. Soms kan er op de injectieplaats een kleine blauwe plek ontstaan. Deze kunt u desgewenst camoufleren. U kunt na de behandeling meteen weer alles doen en u kunt uw huid direct weer behandelen zoals u dat gewend bent. De eerste 3 tot 4 dagen na de behandeling met Restylane kan er lichte zwelling optreden, veroorzaakt door de behandeling (de prikjes) zelf of door de reactie van de huid op Restylane.

Resultaat van een behandeling met Restylane

Het effect van de behandeling is direct na het inspuiten van de lippen zichtbaar. Bij het vergroten van het volume van de lippen of een accentuering van de lipcontour is het resultaat 8 tot 10 maanden zichtbaar.

Zijn er speciale maatregelen nodig na de behandeling met Restylane?

Bij behandeling van de lippen kunt u voor een optimaal resultaat de eerste dagen het behandelde gebied zachtjes masseren.

Resultaat lipvergroting met Restylane