Fractional laser behandeling

De meest effectieve manier om de huid te verjongen is door de oude huidlaag te verwijderen zodat er weer een nieuwe huid zichtbaar wordt. Dit kan met behulp van de fractional laser behandeling. Vroeger werd hiervoor de CO2 laser gebruikt, nu is er gelukkig een nieuwe laser. Deze gefractioneerde CO2-laser is een zeer veilige laser die de herstelperiode sterk heeft verminderd. Het resultaat is na één behandeling al zichtbaar. De huid is veel gladder, de poriën kleiner en heel goed voor de doorbloeding van de huid. De Fractional laser is ook aan te bevelen om preventief de huidveroudering voor te blijven. Er treedt een zichtbare verstrakking van de huid op. Gijs Anker biedt u een volledige fractional laser therapie. Lees hier het artikel uit de Telegraaf: warmte lasers helpt tegen rimpels.

Wat is Fractional laser behandeling?

De Fractional laser is een nieuwe generatie laser die gefractioneerd, dus in rastervorm, de huid behandelt. De beschadigde huid blijft zo omringd door niet-beschadigde huid. Het grote voordeel hiervan is dat de hersteltijd veel minder lang is. Na een behandeling is de huidstructuur opmerkelijk verbeterd. Een fractional laser therapie is dus zeer effectief.

De behandeling met de Fractional laser

De behandeling van het gezicht met fractional laser duurt ongeveer 30 minuten. Voor de behandeling begint wordt een verdovende crème op de huid aangebracht. De scanner van de fractioanl laser wordt systematisch over het hele gezicht verplaatst. Sommige mensen voelen een licht branderig gevoel, andere kunnen de fractional laser behandeling als pijnlijk ervaren.

Direct na de behandeling

Direct na de fractional laser behandeling zal de huid branderig aanvoelen. Een speciale crème zorgt dan voor verlichting. Meestal is de huid na de behandeling rood. In het behandelde gebied kan vocht uit de huid treden dat opdroogt als een korstje waardoor de huid enigszins onregelmatig aanvoelt. De roodheid houdt 4 a 5 dagen aan. De korstjes verdwijnen gewoonlijk binnen enkele dagen, daarna kan de huid droog, ruw en schilferig aanvoelen.

Het resultaat

Enkele weken na de fractional laser behandeling zal de huid aanzienlijk zijn verbeterd qua structuur, gladheid en teint. Kleine rimpeltjes zijn onzichtbaar geworden, grove rimpels zijn veel minder diep en pigmentvlekken veel minder zichtbaar. Afhankelijk van de mate van veroudering zijn er meerdere behandelingen nodig. Gemiddeld zijn 2 tot 3 behandelingen voldoende, bij zeer geringe verouderingsverschijnselen volstaat 1 behandeling. Tijdens het consultgesprek zal Gijs Anker advies geven over het aantal behandelingen voor het beoogde resultaat.