Botox®/Azzalure® behandeling

Wat is Botox®?

Botox® is een gezuiverd botuline toxine type A. Het blokkeert tijdelijk de samentrekking van willekeurige spiertjes in het gezicht die in verbinding staan met de huid. Een Botox behandeling is dus een therapie waarbij Botox® geïnjecteerd wordt om spieractiviteit te verminderen.

Botox® en Azzalure®  zijn merknamen, de werkzame stof is botuline toxine. Er zijn meerdere merken die botuline toxine hebben, zoals Dysport® en Vistabel®. In de klinieken van Gijs Anker worden voor een Botox behandeling voornamelijk Azzalure® en Botox® gebruikt. U kunt zelf aangeven waar uw voorkeur naar uit gaat.

Veiligheid van Botox®/Azzalure®

In de medische wereld wordt Botox® al meer dan 20 jaar gebruikt in de oogheelkunde en neurologie. Sinds 15 jaar is een Botox behandeling de meest gebruikte injectable in de cosmetische geneeskunde. Een Botox behandeling is zeer veilig. Botox® werkt alleen op de behandelde spier en heeft geen effect op de rest van het lichaam. Er zijn dan ook geen bijwerkingen bekend. Nadat het middel is uitgewerkt herstelt de spieractiviteit zich volledig.

Waarvoor is Botox®/Azzalure® geschikt?

Botox® is met name geschikt voor fronsrimpels, voorhoofdsrimpels en kraaienpootjes. Op deze plaatsen heeft de huid vaak het meest te lijden onder het samentrekken van de spieren. Injecties met botuline toxine blokkeren de spieractiviteit en verminderen dus de rimpels. Een Botox behandeling is veilig, mits uitgevoerd volgens strenge normen door een ervaren arts. Een goede kennis van de anatomie van de aangezichtsspieren is van essentieel belang.

De behandeling met Botox®/Azzalure®

Een Botox behandeling duurt 15 à 20 minuten. Het middel wordt met een klein dun naaldje in de gewenste spier geïnjecteerd en zorgt ervoor dat die spier (tijdelijk) niet meer geactiveerd kan worden. Dit effect treedt enkele dagen na de behandeling op.

Direct na de behandeling

Na de behandeling met Botox®/Azzalure® kan de huid op de plek van de injectie kortdurend wat rood zien. Soms kan er een klein blauw plekje ontstaan. Dit kunt u desgewenst camoufleren. U kunt na de behandeling direct weer alles doen en u kunt u huid direct behandelen zoals u dat gewend bent. Wel wordt afgeraden druk uit te oefenen op het behandelde gebied.

Het resultaat

De werking van Botox®/Azzalure® begint na 3 tot 4 dagen en is na 10 tot 14 dagen optimaal. De werkingsduur en het resultaat verschillen van persoon tot persoon. Na de eerste Botox behandeling werkt het middel meestal 3 tot 4 maanden, na de tweede behandeling 4 tot 5 maanden. Daarna zal de één zo'n 4,5 maanden profijt van de Botox behandeling houden, de ander wellicht wat langer. Over het algemeen zijn de rimpels blijvend verminderd, ook wanneer er niet verder behandeld wordt met Botox®.

Controle afspraak

Wanneer u voor de eerste keer komt, plannen we meestal na de Botox behandeling een controleafspraak in om het resultaat te evalueren en desgewenst bij te behandelen. Hiervoor worden geen extra kosten in rekening gebracht.